November 18. Csak keksz es tea...


Mai napon kivoltam mint a kutya...

Mar reggel korgott a gyomrom de tudtam nem ehetek semmit ma.Azt sem tudtam mitol voltak rokaek nalam tegnap igy mara maradt a ropi keksz es tarsaik.


Egesz nap csak doglottem...aludtam is delutan...ember csori hazajon azt mondja mi a vacsi?Haat mondom en nem vacsizok de meg kajara nezni sem tudok.Mar nem is tudom mit evett...



Ezek a kepek meg az altalam kivalasztott ora bar meg nem vettem meg meg neztem parologtatot...csak nem tudtam eldonteni melyiket vegyem meg...ha van valami ngyon jo allergiasoknak valo parologtato ajanlatod szivesen veszem ;-)
Ma mar rokaek elkerultek de kutyaul ereztem magam.

November 17. Rokak haboruja...


Keltem es mentem megnezni a raktarokat a haz garazsban ugyanis apacska kiakar venni egy kis ratart a golf felszerelesenek es a borondoknek.
*****
Hat jo kis lukak vannak es nem is occsoert de ha minden igaz megtalaltuk a nekunk valot 125$ havonta.Lementem a boltba is jol bevasaroltam.Vettem tojast meg kekszeket olyan diabetikusakat.
*****
Venni akartam zsinort a videokameramhoz,hogy megnezegessem a regi felvetelek amiket apacskaval csinaltunk(Hong Kong,Australia)De nem volt azt mondtak interneten nezzek utana....
*****
Este jott apacska haza es csinaltam salit...csirkehusival...lefekveshez keszulodunk...nagyon faj a hasam...nem is a hasam a gyomrom nyom olyan mintha egy nagy ko lenne bent.Mar tegnap is ereztem.Apacska kerdi mi a baj mert latja a fejemen valami nem koser.
*****
Mondom neki semmi...de ejfelig birom o elmegy a nagy furdonkbe en meg mondom neki megyek a masikba hanyni...azt mondja komolyan mondod mondom igen nem erzem magam jol es alig,hogy ezt kimondtam mar mentem is a masik wc-be.
*****
Na most aldom az eszunket,hogy 2furdos lakasbol nem engedtem!hahaha...eloszor csak beilyesztes volt...aztan mar jott fel az esti vacsi :-S ez mar nem volt olyan kellemes.Voltam meg osszesen 5szor bar legutoljara mar csak a viz jott ki.
*****
Hat nem volt kellemes erzes...konnyeim is folytak minden egyes kagyloolelgeteskor.Fel 4kor vegre ulo pozicioba raktam magam a sofa-n nem mentem be apacskahoz mert neki aludnia kellett hisz reggel ment dolgozni.
*****
Faztam talan lazam is volt...gondoltam megmerem szal leultem megmerni a lazam es ugy ulo pozicioban elaludtam...4kor jon ki apacska es probal bevinni...en meg hadakozom,hogy nem mert en nezem a tevet...jah csukott szemmel.
*****
Vegul bevonultam mert mar egy ora is eltelt az utolso roka koma ota.Hat mit mondjak nem aludtam valami kellemesen es csirkes salit sem fogok enni egy darabig az is biztos.

November 16. Vervetel (vv) eredmeny!


"Amikor a vilag azt mondja:ADD FEL! A remeny azt suttogja:PROBALD MEG MEGEGYSZER!"
*****
Ma is arra keltem,hogy meg mindig nem jott meg az eredmenyem.Ismet veszem a faradsagot es irok egy emailt...
*****
Most nem azert de ha mar egy fizetos helyre elmegy az ember es azt mondjak masnap megvan az eredmeny akkor miert nincs meg majdnem ra egy hetre?Egybol jott valasz is es az eredmenyem is benne es arra hivatkoztak a net mostanra lett megcsinalva.(Mikor ott voltam mar nem volt jo)Lenyeg a lenyeg megvan az eredmeny.
*****
Bar most megint jol ossze vgyok kavarodva.Ugyanis szoltak tobben is a lombik szurik bezavarhatnak az eredmenybe!En azert ennek ellenere megcsinaltattam.Hat rossz lett a TSH es a terheleses inzulin is.De inkabb mutatom szamokban es kiigazodsz belole jobban.

TSH 6.740 mIU/l * 0.270 - 4.200
fT4 15.59 pmol/l 12.00 - 22.00
fT3 6.53 pmol/l 3.95 - 6.80
Thyreoidea-peroxidáz AAT 5.35 IU/ml <>
Glucose terhelés 0 perc 4.68 mmol/l 3.30 - 5.50
Glucose terhelés 120perc 5.33 mmol/l 3.30 - 7.80
Insulin terh 0 perc 4.99 mIU/l 2.60 - 24.90
Insulin terh 120 perc 48.05 mIU/l
*****
Szoval aki esetleg nem ngyon ertene a TSH magas erteke azt mutatja,hogy pajzsmirigy alulmukodesem van.Ez okozhat problemat babasodas teren is.Bar nekem mindig normal ertekek kozott volt...babasodashoz a 0.5-2ig a jo.Hat majd most ezt is rendbetesszuk.De magas nekem sosem volt valoszinu a lombik kavart be.
*****
A terheleses inzulin volt meg magas a \120perces bar ez is lehet a lombik hatulutoje...en tudom es hiszem,hogy minden csak attol van...azon kivul,hogy a teamat cukrosan iszom semmi egyeb edesseget nem eszem,sok salit eszem nem sok gyumit de nem is ez a lenyeg...most ez van es ezt megkell oldani.
*****
Felis hivtam a meddosegiben a dokimat es mondtam neki hogy a THS eredmenyem magas lett.Kerdi mennyi mondom neki 6.7 azt mondja huuh az tenyleg ngyon magas...mikor megyek haza legkozelebb?Mondom februarban de ugye a lombik miatt.Huuh azt mondja bekene szereznem gyogyszert erre.
*****
Egybol vegigfut az agyamon,hogy az a sz@r biztositas...most ha lenne akkor mehetnek es siman kiiratom vgy elvegeztetni majd itt utana meg 1vizsgalatot.De niiiincs biztositasom...ahh na mind1...mondja a dokim o is feltudja irni nekem es bemegy erte valaki...mondom az jo es mar leis beszeljuk,hogy szombaton 8-11kozott anyu felugrik a receptert.
*****
Ha jol emlexem valami t betus gyogyot emlegetett es azt mondta csak 25mg-okat kell szednem belole.Mndom neki a terheleses inzulint mennyi azt mondja azzal nem kell foglalkozni(gondolom majd visszaall ahogy kiurul a szervezetem.Lerakom a telot es mar hivom is anyut skype-on,hogy szombaton ezt intezze mar el.
*****
Na hat errol ennyit...ujabb akadaly...mindig van valami...foleg mostansag egymas utan jonnek a dolgok,minden balul ut el es nem sikerul.Erre amugy azt mondta: "Majd most meg egymas utan fog osszejonni minden!" Ugy legyen!Estere rendeltunk japan kajot fini volt bar parom jol mellenyult az ove nem a legjobb volt.